30/8/10

ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μια ιδέα θα γράψω και πείτε με αφελή η τρελό .Κάθε χρόνο έρχονται καινούριοι παίκτες στον Ολυμπιακό που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κατακτήσει τίτλο
στη ζωή τους . Φαντάζομαι ότι τους είναι δύσκολο να καταλάβουν σε ποια ομάδα ήρθαν
και ποιοι είναι οι στόχοι του Ολυμπιακού κάθε χρόνο .Εγώ δεν θα γράψω ότι όλοι αυτοί
οι λεγεωνάριοι,έτσι κατάντησε το ποδόσφαιρο πλέον ,πρέπει να γνωρίζουν ποιος ήταν ο
Βάζος η ο Σιδέρης .Πρέπει να μάθουν όμως άμμεσα τι είναι ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς .Πρέπει να καταλάβουν ότι κλήθηκαν να υπηρετήσουν μια ομάδα που κάνει μόνο πρωταθλητισμό. Μία επίσκεψη στο Μουσείο του Ολυμπιακού επιβάλλεται.Ανάμεσα
σε τόσα τρόπαια πρωταθλημάτων και κυπέλλων ακόμα και ένας στυγνός επαγγελματίας θα
καταλάβει σε ποια ομάδα ήρθε και θα επηρεαστεί ανάλογα .Γι αυτήν την θρυλική ομάδα
μάτωσαν παίκτες τεράστιας άξίας και κατέκτησαν τίτλους .Απ΄αυτή την ομάδα έφυγαν κλαίγοντας όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου Καρεμπέ ,Τζιοβάνι και τόσοι άλλοι άσσοι.
Είναι λοιπόν αναγκαίο ο κάθε Ρόμενταλ η Ιμπαγάσα να γνωρίζει κάτι από την ιστορία του
Ολυμπιακού για να μπορέσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα στις συνθήκες πρωταθλητισμού που δικαιωματικά έχει ο Ολυμπιακός.Περάστε τους λοιπόν από το Μουσείο λοιπόν.

8 σχόλια:

Φυρί-φυρί είπε...

Ορθότατα σύγγαυρε θρυλόπιστε. Για κάθε νιόφερτο να γίνεται εντατικό ενημερωτικό σεμινάριο και να ακολουθεί γραπτό διαγώνισμα. Περιττό να προτείνω για βαθμολογητές τους καθ` ύλη αρμοδίους. Εννοώ εσέ και τον Κεντρωτή μας. Από του δε, εντάσσομαι στους σταθερούς αναγνώστες σου. Χαίρε.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΈ φίλε σε διαβάζω συχνά στο blog του φίλου μου του Γιώργου και σε χαίρομαι .Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το θεωρώ τιμή μου .

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Δεν συμφωνώ και πολύ Νίκο Το γιατί είναι θέμα ολόκληρου άρθρου - μάλλον εγγραφής, καλύτερα Θέλει λίγο διάλογο

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

ωραία ιδέα. αν κάνεις μια εγγραφή στο blog σου μπορεί να προκαλέσεις διάλογο . έλαβα το e-mail .Με πείσατε για τις ερωτήσεις . καλά πάμε μαζεύονται .

Hades είπε...

Βασικά σαν ιδέα δεν είναι κακή. Να ρωτήσω όμως ποιος θα τους κάνει την περιήγηση; Ο κύριος Συγγελίδης ίσως;

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

αυτό δεν είναι δική μου δουλειά.
Φαντάζεσαι νεοφερμένο παίκτη της
Ρεάλ η της Μπάρτσα να μη ξεναγείται
στο μοισείο τους ;Πάντως το μουσείο
έχειυπεύθυνο .

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Νικο, ας κάνουν την δουλειά τους Γιατί, νομίζεις ότι οι Ριέρα, Νέμεθ πέρασαν από το Μουσείο της Λίβερπουλ κι έγιναν ..Σούνες και Νταλγκλίς ή οι Ριέρα-Ρόμμενταλ από το αντίστοιχο του Αγιαξ [εγω πήγα-αυτοί γιατί να πάνε;] και γινανε Κρόϊφ; Θα δεις στην εγγραφή ότι θέλουμε να προβάλλουμε τον μύθο και την εικόνα που έχουμε μέσα μας και αναγορεύουμε¨"γαύρο" και "Ολυμπιακό" κάθε παλληκάρι-ή ...ώριμο-που έρχεται από την Λατινική Αμερική ή από την Σκανδιναβία *τόχω γραψει και στον Γιώργο] Ασε που κι αν πάνε στο Μουσείο δεν θα δουν τον Μουράτη [ουτε κι εμεις που πήγαμε τον είδαμε να υπάρχει!] και να μην σου πω ότι και για τους ελληνες παίκτες ισχύει...

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ είπε...

Επιμένω ότι παίκτες και οπαδοί ακόμα πρέπει να ξέρουν την ιστορία
και τους στόχους κάθε ομάδας .
Φυσικά και δεν θα γίνουν καλύτεροι
παίκτες αλλά μια επίσκεψη στο μουσείο θα τους κάνει να νιώσουν
τι είναι ο Ολυμπιακός .Δεν μπορούν να νομίζουν ότι κάνουν την δουλειά τους όταν βγαίνουμε τρίτοι η δεύτεροι.H Ολυμπιακοφροσύνη ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ επίκτητη και δημιουργείται.